Snabb leverans

Säker betalning

Snabb leverans

Sök

Fynda produkter till låga priser! Se månadens deals

Köpguide: Vilket taktält är bäst för mig?

Innehåll

Ett taktält på bil är ett tält som monteras på taket av ett fordon. Det kan vara till en bil, en SUV eller till och med en skåpbil. Detta möjliggör en upphöjd sovplats som skyddar mot markfukt, krypande insekter och erbjuder en unik utsikt över omgivningen


Taktält omdefinierar camping genom att kombinera bekvämlighet med äventyr. Genom att omvandla din bil till en mobil campingplats erbjuder de en unik kombination av flexibilitet och komfort. Låt oss utforska varför de blivit så populära.

 1. Alltid fin utsikt
 2. Semestra när du vill
 3. Parkera (nästan) vart du vill
 4. Ökad bekvämlighet
 5. Slipp krypp

 


När det kommer till taktält finns det två huvudtyper att överväga: hårdskal och mjukskal. Båda har sina egna för- och nackdelar, vilket kan göra valet lite överväldigande. I denna del kommer vi att belysa skillnaderna mellan dem och hjälpa dig att avgöra vilket som passar bäst för dina äventyrliga behov.

mjukskal
Köpguide: Vilket taktält är bäst för mig? 3
Taktält i mjukskal (Wild Cruiser 160)
hardskal
Köpguide: Vilket taktält är bäst för mig? 4
Taktält i hårdskal (Desert Cruiser 140)

Taktält i mjukskal är en klassisk typ av taktält som erbjuder campingentusiaster en flexibel, lätt och kostnadseffektiv lösning för övernattning ovanpå deras fordon. Dessa tält är designade med ett mjukt yttre skal, vilket skiljer dem från mer moderna taktält med hårt skal. Skalens materialval, som ofta inkluderar dukar av poly-cotton, polyester eller nylon, är inte bara lätt utan också anpassat för att ge ett tillräckligt skydd mot väderförhållanden och erbjuda en hög grad av andningsförmåga.

 
 • Längre uppfällningstid
 • Högre profil på taket
 • Behöver förvara kapell i bilen
 • Kan inte lasta ovanpå

Taktält i hårdskal är en modern typ av taktält som erbjuder campingentusiaster en unik, säker och hållbar lösning för övernattning ovanpå deras fordon. Dessa tält är designade med ett hårt yttre skal, vilket skiljer dem markant från traditionella taktält med mjukt skal. Skalens materialval, som ofta inkluderar glasfiber, ABS-plast, eller aluminium, är inte bara robust utan också designat för att tåla extrema väderförhållanden och ge ökat skydd mot yttre skador.

 • Oftast tyngre än mjukskal
 • Generellt dyrare

Att köpa ett taktält är ett viktigt beslut som kan förhöja dina campingupplevelser betydligt. Men innan du gör ditt val är det viktigt att överväga några nyckelfaktorer för att säkerställa att du hittar det taktält som bäst passar dina behov och din bil. Nedan följer några viktiga punkter att tänka på för att underlätta ditt köpbeslut och hjälpa dig förstå vad du bör leta efter i ett taktält.

Hårdskalstält kostar generellt mer på grund av deras hållbara konstruktion och avancerade funktioner som erbjuder ökat skydd och hållbarhet. Om din budget är begränsad, erbjuder mjukskalstält ett mer prisvärt alternativ som fortfarande har grunderna i det som är taktält.

Hårdskalstält är perfekta för campare som ofta byter plats, eftersom de snabbt kan fällas upp och ner. Detta sparar både tid och ansträngning, vilket är särskilt värdefullt för de som vill maximera tiden utomhus. Å andra sidan, mjukskalstält tar längre tid att sätta upp och packa ner, främst på grund av behovet att hantera kapellet. Efter användning måste kapellet tas bort, rengöras och förvaras, vilket kan vara tidskrävande och mindre praktiskt om du ofta flyttar på dig. Trots detta erbjuder mjukskalstält större packningsflexibilitet, vilket kan vara en fördel under vissa campingförhållanden där utrymmet för extra utrustning är nödvändigt.

Hårdskal bidrar till en förbättrad aerodynamik när de är ihopfällda, vilket inte bara hjälper till att sänka bränsleförbrukningen utan också förbättrar bilens köregenskaper vid högre hastigheter. De kan också erbjuda ytterligare lagringsutrymmen på sitt yttre skal för ytterligare utrustning. Mjukskalstält, å andra sidan, tenderar att skapa mer luftmotstånd på grund av sin mindre aerodynamiska form, vilket kan leda till ökad bränsleförbrukning och mindre stabil körning, speciellt på vindutsatta vägar.

Bilens takkapacitet är en viktig övervägande när du väljer taktält. Hårdskal är generellt tyngre än mjukskal och kräver därmed att ditt fordon kan hantera extra vikt. De flesta bilar har en maxvikt på 75 kg vilket betyder att de flesta taktälten, oavsett om det är hårdskal eller mjukskal, kan monteras på bilen. En bil vars maxvikt är under 75 kg är mjukskalen oftast ett bättre val.

Relaterade artiklar

Bilcamping

Allt om att campa med bilen

Från att välja rätt taktält till att packa smart, erbjuder denna guide alla tips och råd du behöver för att få ut det mesta av ditt bilcampingäventyr.

Läs mer »
Taktält

Fördelar med hårdskal

Upptäck fördelarna och nackdelarna med taktält i hårdskal och varför de är ett utmärkt val för alla typer av campare.

Läs mer »
Taktält

Fördelar med mjukskal

Utforska fördelarna och nackdelarna med taktält i mjukskal och ta reda på varför de är ett populärt val bland campare.

Läs mer »

Få vårt nyhetsbrev!

Börja skriv för att hitta rätt produkter
Fördelar med att ha ett konto hos oss