OM OSS

Om Overlandexperten

Ett familjeföretag för utemänniskor

Overlandexperten startade som en idé av Magnus Berentsen, men det har sedan växt till att bli ett familjeägt företag som passionerat arbetar för att föra människor närmare naturen. Baserat i Kungsbacka, har vi genom åren bevisat att när en familj samlas kring en passion, kan de skapa något verkligt speciellt. Vår resa från att sälja kajaker till att bli ledande experter på overlanding i Sverige och Norge är en berättelse om tillväxt, innovation och familjens band.

Vår historia

2017: Det hela började när Magnus Berentsen, inspirerad av sitt nyupptäckta intresse för kajakpaddling, grundade Friluftsoutlet tillsammans med sin långvariga kollega Axel Moberg. Deras tidigare 20-åriga arbetsrelation, kombinerat med Magnus nyfunna passion för paddling och Axels entusiasm för fiske, drev dem till att börja sälja kajaker. Med det första partiet kajaker från en ny leverantör snabbt såldes slut, kände de båda att de var på rätt spår.

2018: Med framgången från föregående år beslöt sig Magnus att öka inköpen av kajaker. Axel, med sin bakgrund inom fiske, började utforska möjligheterna att kombinera fisketurer med kajakpaddling, vilket tillförde ett nytt perspektiv till deras växande företag.

2019: Detta år markerade en viktig förändring för Friluftsoutlet. Introduktionen av taktält genom samarbetet med Wild Land, en av världens ledande tillverkare, blev en omvälvande framgång. Men det var inte bara produktsortimentet som växte. Med en ambition att stärka den digitala närvaron anslöt sig Elliot Berentsen, Magnus son, till teamet. Med sin erfarenhet av webbutveckling tog han snabbt ansvar för att förnya och utveckla företagets hemsida.

2020: Friluftsoutlet tog ett modigt steg framåt genom att säkra ensamrätt för Wild Land-produkter i Sverige och Norge. Denna framgång var ett tydligt tecken på företagets engagemang för att erbjuda sina kunder det bästa inom friluftsliv.

2023: Året som markerade en ny era. Friluftsoutlet blev Overlandexperten. Med ett nytt namn och en ny vision, underströk företaget sitt engagemang för att ständigt vara ledande inom “overlanding”. Nicklas Berentsen, släkting till Magnus och Elliot, anslöt sig till teamet, med ansvar för lager och sociala medier. Detta året symboliserar också den starka familjebonden som alltid varit kärnan i verksamheten. Företagets kontor i Kungsbacka var inte bara en arbetsplats, utan en samlingsplats för en familj av dedikerade friluftsentusiaster.

Vår Vision & Mission

Overlandexperten är inte bara ett företag; det är en vision om att kontinuerligt förnya och föra äventyr direkt till ditt tröskel. Vi introducerar ständigt nya produkter med målet att göra det enklare och roligare för alla att uppleva naturen. Vår mission är enkel: att inspirera och underlätta för varje person att kliva ut och utforska.

TRÄFFA VÅRT TEAM

placeholder
Magnus Berentsen
Grundare & Kundrelationer

Magnus, med över 20 års erfarenhet tillsammans med Axel, brinner för kajakpaddling och direktkontakt med kunderna.

placeholder
Axel Moberg
Säkerhetsansvarig & Produktexpert

Axel, den passionerade fiskaren, kombinerar sin expertis inom fiske med kajakpaddling för att leverera de bästa produkterna och råden.

placeholder
Elliot Berentsen
IT- & Webbutvecklingsansvarig

Elliot håller våra digitala ytor i toppskick och bidrar med fräscha idéer för webb och produktutveckling.

placeholder
Nicklas Berentsen
Lager & Logistikchef

Nicklas ser till att vårt lager flyter på smidigt och delar de senaste nyheterna på våra sociala plattformar

Tillsammans på äventyret

I Overlandexpertens familj är varje kunds framgång vårt eget mål. Vi förstår att varje äventyr är unikt, och vi är här för att säkerställa att du får allt stöd och den hjälp du behöver. Från första klick till sista detalj på resan – vi står vid din sida. Välkommen till en service utöver det vanliga.