VANLIGA FRÅGOR (FAQ)

ALLMÄNNA FRÅGOR

Leverans & retur

Leveranstiden varierar beroende på produkt och leveransadress. I genomsnitt tar det 3-5 arbetsdagar för leverans inom Sverige. För mer information, besök vår leveranssida.

Frakt för sortiment exklusive kajaker och taktält kostar 39 kr. Fraktkostnad för taktält och kajaker är 995 kr. Vi erbjuder dessutom fri upphämtning i vår butik. Läs mer om våra fraktvillkor.

Om du vill returnera en produkt, vänligen registrera din retur i vårt onlineformulär. Efter godkännande skickar vi en retursedel som du fäster på ditt paket. För mer information, se vår returpolicy.

Vi står för returfrakten på hela vårt sortiment, förutom på kajaker (exklusive uppblåsbara) och taktält där kunden står för returfraktkostnaden. Läs mer på vår retur- och fraktsida.

Du har 14 dagar från det att du mottagit din vara att meddela oss om du vill returnera den. Se våra fullständiga returvillkor.

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan, återbetalar vi beloppet inom 5 arbetsdagar.

Om du har mottagit en skadad produkt, vänligen kontakta oss omedelbart via vår kontaktformulär eller se vår reklamationssida för mer information.

Betalning & beställningar

Vi accepterar de flesta kredit- och betalkort, samt banköverföring och Swish. Se alla våra betalningsmetoder.

Absolut! Vår webbplats använder SSL-kryptering för att säkerställa att dina betalningsuppgifter är skyddade. Läs mer om vår säkerhetspolicy

Om din beställning ännu inte har skickats kan du kontakta vår kundtjänst för att ändra eller avbryta den. Läs mer på vår orderinformationssida.

Efter att du lagt din beställning skickar vi en orderbekräftelse till den e-postadress du angav vid beställning.

Just nu skickar vi endast inom Sverige. Mer information om internationella beställningar finns på vår leveranssida.

Ja, när din beställning skickas kommer du att motta ett spårningsnummer via e-post. Använd detta nummer på vår spårningssida för att följa din beställnings framfart.

Vi har flera fysiska butiker runt om i Sverige. Besök vår butikssida för att hitta den närmaste butiken.

Övriga frågor

Vår 2-års garanti täcker fel orsakade av material- eller tillverkningsfel. För fullständiga garantivillkor, vänligen besök vår garantisida.

Ja, vi erbjuder presentkort i olika valörer. Du kan köpa dem här.

Vi uppskattar all feedback från våra kunder. Om du har förslag eller vill lägga fram ett klagomål, vänligen kontakta oss.

PRODUKTFRÅGOR

Taktält på bil

Wild Land taktält är designade med äventyraren i åtanke. De kombinerar robust konstruktion med modern design, vilket gör dem perfekta för både korta och långa utflykter. Se vår produktkatalog för mer information.

Varje Wild Land taktält kommer med en detaljerad installationsguide. Generellt sett fäster du tältet på ditt fordon med hjälp av takräcken. Vill du ha en steg-för-steg guide? Kolla in vår installationsguide.

Våra taktält är designade för att hålla för vikten av 2-4 vuxna, beroende på modellen. Kontrollera dock alltid ditt fordons taklastkapacitet.

Absolut. Våra taktält är tillverkade av vattenresistenta material och konstruerade för att stå emot både regn och vind. Ditt äventyr stoppas inte av lite dåligt väder!

Regelbunden rengöring och korrekt lagring säkerställer tältets livslängd. Efter varje användning, se till att tältet är torrt innan du förvarar det. För detaljerade råd, besök vår guide för vård av taktält.

Tältet bör vara korrekt nedpackat och stängt när du kör. Alltid dubbelkolla att alla fästen är säkrade innan du påbörjar din färd.

Med rätt vård kan våra taktält hålla i många år. De är tillverkade för att tåla de nordiska förhållandena och regelbundna äventyr.

De flesta SUV:ar, lastbilar och större personbilar med tillräcklig taklastkapacitet kan användas med våra taktält. Kontrollera alltid tillverkarens rekommendationer innan köp.

Vi har flera återförsäljare och visningsplatser runt om i Sverige. Hitta din närmaste här.

Hårdskals taktält har en hård yttre skal, oftast tillverkad av plast eller fiber, som ger extra skydd och aerodynamik när du kör. De är ofta snabbare att sätta upp och packa ihop än mjukskal. Mjukskals taktält har ett traditionellt tältduksskal och är vanligtvis lättare och mer flexibla när det kommer till montering och lagring. Båda varianterna har sina fördelar, beroende på dina behov. För mer information, kolla vår guide till val av taktält.

Ett taktält kan påverka aerodynamiken på din bil, vilket kan leda till en något högre bränsleförbrukning, särskilt vid högre hastigheter. Hårdskal taktält kan vara mer aerodynamiska än mjukskal, men det varierar beroende på modell och bil.

Ja, flera av våra taktält kan kompletteras med markiser eller förtält för extra utomhusrum. Se vår tillbehörssida för mer information.

Många av våra taktält är designade för att hålla värmen även under kallare förhållanden. Men det är viktigt att kontrollera tältets specifikationer och eventuellt investera i extra isolering eller en sovsäck avsedd för kyla. Besök vår vintercampingguide för mer tips.

För bästa förvaring, se till att ditt taktält är rent och torrt innan lagring. Förvara det i en sval, torr plats borta från direkt solljus. För mer detaljerade råd, kolla in vår guide för vård av taktält.

De flesta standard takräcken som kan bära tältets vikt tillsammans med dess uppsatta kapacitet fungerar. Kontrollera alltid rekommendationerna för ditt specifika taktält och bilmodell.