Vanliga frågor

Leverans och retur

Leveranstiden varierar beroende på produkt och leveransadress. I genomsnitt tar det 3-5 arbetsdagar för leverans inom Sverige. För mer information, besök vår leveranssida.

Frakt för sortiment exklusive kajaker och taktält kostar 39 kr. Fraktkostnad för taktält och kajaker är 995 kr. Vi erbjuder dessutom fri upphämtning i vår butik. Läs mer om våra fraktvillkor

Om du vill returnera en produkt, vänligen registrera din retur i vårt onlineformulär. Efter godkännande skickar vi en retursedel som du fäster på ditt paket. För mer information, se vår returpolicy.

Vi står för returfrakten på hela vårt sortiment, förutom på kajaker (exklusive uppblåsbara) och taktält där kunden står för returfraktkostnaden. Läs mer på vår retur- och fraktsida.

Du har 30 dagar från det att du mottagit din vara att meddela oss om du vill returnera den. Se våra fullständiga returvillkor.

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan, återbetalar vi beloppet inom 5 arbetsdagar.

Om du har mottagit en skadad produkt, vänligen kontakta oss omedelbart via vår kontaktformulär eller se vår reklamationssida för mer information.

Beställningar

Vi accepterar de flesta kredit- och betalkort, Klarna samt banköverföring och Swish.

Absolut! Vår webbplats använder SSL-kryptering för att säkerställa att dina betalningsuppgifter är skyddade. Läs mer om vår integritetspolicy

Om din beställning ännu inte har skickats kan du kontakta vår kundtjänst för att ändra eller avbryta den.

Efter att du lagt din beställning skickar vi en orderbekräftelse till den e-postadress du angav vid beställning.

Just nu skickar vi endast inom Sverige. Mer information om internationella beställningar finns på vår leveranssida.

Ja, när din beställning skickas kommer du att motta ett spårningsnummer via e-post.

Vi har en fysisk butik i Sverige. Butiken ligger i Kungsbacka och här kan du klämma och känna på alla våra produkter. Besök vår butikssida för att hitta mer information.

Taktält

Wild Land är en av världens största taktältstillverkare och är även en av de äldsta. Alla deras taktält är noggrant testade och de arbetar ständigt för att förbättra och uppgradera deras sortiement. För mer information om Wild Land, se deras företagsvideo.

Wild Land taktält är designade med äventyraren i åtanke. De kombinerar robust konstruktion med modern design, vilket gör dem perfekta för både korta och långa utflykter. Se Wild Lands taktält för mer information.

Varje Wild Land taktält kommer med en detaljerad installationsguide. Generellt sett fäster du tältet på ditt fordon med hjälp av takräcken. Vill du ha en steg-för-steg guide? Kolla in vår installationsguide.

Våra taktält är designade för att hålla för vikten av 2-4 vuxna, beroende på modellen. Kontrollera dock alltid ditt fordons taklastkapacitet.

Absolut. Våra taktält är tillverkade av vattenresistenta material och konstruerade för att stå emot både regn och vind. Ditt äventyr stoppas inte av dåligt väder!

Regelbunden rengöring och korrekt lagring säkerställer tältets livslängd. Efter varje användning, se till att tältet är torrt innan du förvarar det. För detaljerade råd, besök vår guide för vård av taktält.

Tältet bör vara korrekt nedpackat och stängt när du kör. Alltid dubbelkolla att alla fästen är säkrade innan du påbörjar din färd.

Med rätt vård kan våra taktält hålla i många år. De är tillverkade för att tåla de nordiska förhållandena och regelbundna äventyr. För mer information, läs vår artikel om vård av taktält.

Hårdskals taktält har en hård yttre skal, oftast tillverkad av aluminium eller plast, som ger extra skydd och aerodynamik när du kör. De är snabbare att sätta upp och packa ihop än mjukskal. Mjukskals taktält har ett traditionellt överdrag och är vanligtvis lättare och mer flexibla när det kommer till montering och lagring. Båda varianterna har sina fördelar, beroende på dina behov. För mer information, kolla vår för-och nackdelar med hårdskal och för-och nackdelar med mjukskal

Ett taktält kan påverka aerodynamiken på din bil, vilket kan leda till en något högre bränsleförbrukning, särskilt vid högre hastigheter. Hårdskal taktält kan vara mer aerodynamiska än mjukskal, men det varierar beroende på modell och bil.

Ja, flera av våra taktält kan kompletteras med markiser eller förtält för extra utomhusrum. Se våra förtält

Många av våra taktält är designade för att hålla värmen även under kallare förhållanden. Men det är viktigt att kontrollera tältets specifikationer och eventuellt investera i extra isolering eller en sovsäck avsedd för kyla.

För bästa förvaring, se till att ditt taktält är rent och torrt innan lagring. Förvara det i en sval, torr plats borta från direkt solljus.

De flesta standard takräcken som kan bära tältets vikt tillsammans med dess uppsatta kapacitet fungerar. Kontrollera alltid rekommendationerna för ditt specifika taktält och bilmodell. För mer information, läs Välj bäst takräcke för taktält

Övriga frågor

Du kan enkelt kontakta oss via e-post eller telefon för support. Skicka ett mail till info@overlandexperten.com eller ring oss på 0300-387 70. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina frågor!

Ja, vi välkomnar dig gärna till vår butik i Kungsbacka. Här kan du utforska hela vårt sortiment av taktält samt tillbehör. Besök oss för personlig service och för att se våra produkter i verkligheten. Hitta vår butik

Alla våra produkter är täckta av en tvåårig garanti. Garantin täcker eventuella tillverknings- eller materialfel under denna period.

Vi tar din integritet på största allvar och följer alla gällande dataskyddslagar. Dina personuppgifter behandlas konfidentiellt och används enbart för att förbättra din kundupplevelse och hantera dina beställningar. Vi säljer aldrig dina uppgifter till tredje part och du har alltid rätt att begära insyn i vilka uppgifter vi har lagrat om dig.