MONTERING AV TAKTÄLT

Montering av taktält hos Overlandexperten

Hos Overlandexperten är vi stolta över att kunna erbjuda dig som kund en gratis montering av ditt nya taktält. Vi har djup kunskap om taktält och deras montering, och vi strävar efter att göra upplevelsen så smidig och bekväm som möjligt för dig. Här kommer en enkel steg-för-steg-guide om vad du behöver tänka på innan du kommer till oss för montering, samt hur processen går till.

Förberedelser inför montering

1. Förbered ditt takräcke

  • För att vi ska kunna montera ditt taktält behöver du ha monterat fast ditt takräcke på bilen.
  • Om takräcket är inköpt någon annanstans, erbjuder vi tyvärr inte montering av detta. Endast takräcken som är köpta hos oss monteras av vår personal.
  • Kontrollera att ditt takräcke har en ren bredd på minst 80 cm. Den rena bredden är det utrymmet under takräcket som inte täcks av profilerna.

2. Känn till ditt fordon och takräckes maxvikt:

  • Innan montering är det viktigt att du har tagit reda på vad både din bil och ditt takräcke klarar av för maxvikt.
  • Kom ihåg att taktältets vikt, tillsammans med eventuellt annat lastat på taket, inte får överstiga denna maxvikt.

Bokning av monteringstid

När du lägger din beställning hos oss, ombeds du skriva en notering om när du önskar att monteringen ska ske. Detta hjälper oss att planera in ditt besök så att allt flyter på smidigt. Efter att vi har mottagit din önskemål, lägger vi in detta i vårt bokningssystem och bekräftar din tid.

På Monteringsdagen

  • Ankom till vår verkstad på avtalad tid. Se oss på kartan
  • Vår kunniga personal kommer att gå igenom monteringsprocessen med dig, för att säkerställa att allt går rätt till.
  • Efter att monteringen är slutförd, kommer vi att ge dig råd och tips på hur du bäst tar hand om ditt taktält för att maximera dess livslängd och funktion.

Letar du efter installation?

Om du har beställt ett taktält och istället för att få det monterat hos oss ska installera det själv så kan du se Wild Lands installationsvideo för att snabbt och smidigt få på ditt taktält.

Har du fler frågor?